Wat kost het?

 

Praktijk OptiFysik heeft met alle zorgverzekeraars een contract. In principe wordt oefentherapie vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Als u een chronische aandoening heeft, die op de lijst van de zorgverzekeraars staat, dan gelden er andere vergoedingen. Heeft u alleen een basisverzekering of bent u niet (meer) verzekerd, dan gelden de praktijktarieven. Zie hieronder voor meer informatie.

Oefentherapie Volwassenen

Oefentherapie voor volwassenen wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het ligt aan de hoogte van uw pakket, hoeveel behandelingen u vergoed krijgt. De declaratie gaat rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar. Heeft u een restitutiepolis, dan dan krijgt u het (deels) vergoed. U kunt dan achteraf de betaalde rekening naar uw zorgverzekeraar opsturen. Informeer altijd vooraf goed bij uw verzekeraar naar deze mogelijkheden, zodat
u niet voor verrassingen komt te staan.

Chronische vergoedingen

Chronische aandoeningen worden chronisch vergoed door de zorgverzekeraar, wanneer ze staan op de Chronische lijst van aandoeningen. Klik op de titel voor een overzicht.

De eerste 20 behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering of komen (gedeeltelijk) voor uw eigen rekening. Daarna worden de behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Een verwijzing van uw huisarts of specialist, is hiervoor noodzakelijk.

Sinds 1 januari 2018 worden er bij artrose aan een heup of knie, maximaal 12 behandelingen per 12 maanden vanuit de basisverzekering vergoed.

Sinds 1 januari 2019 wordt oefentherapie voor COPD vergoed vanuit de basisverzekering, wanneer u Gold stadium 2 of hoger heeft. Het aantal vergoedingen hangt af van de ernst van de COPD. Aan de hand van verschillende testen en het aantal longaanvallen van de afgelopen 12 maanden, wordt bepaald in welk profiel u valt. Hier is een specifieke vergoeding aan gekoppeld.

Praktijktarieven

Praktijk OptiFysik hanteert de volgende praktijktarieven. Klik op de titel voor een overzicht.

Indien er vooraf onduidelijkheden zijn over de inhoud en aanpak van mijn interventies met betrekking tot uw problemen, financiën en andere zaken, dan kunt u altijd bellen. Dit gesprek is uiteraard gratis.