Voorbeelden

Voor de duidelijkheid voor wie Praktijk OptiFysik wat kan betekenen, schets ik enkele praktijksituaties. Natuurlijk zijn er nog veel meer varianten mogelijk, te veel om hier te beschrijven.

Voorbeeld Dhr. K.

Dhr. K. is 72 jaar en sinds 3 jaar weduwnaar. Hij is een actieve man die zich altijd nog goed heeft kunnen redden. Tot hij een terugval in zijn gezondheid krijgt na een ziekteperiode. Het lopen gaat moeilijker en tijdens verplaatsen moet hij overal steun zoeken. Zijn conditie is achteruitgegaan waardoor traplopen slecht gaat. De douche en slaapkamer zijn boven.

Voorbeeld Dhr. F

Dhr.  F. is 42 jaar en heeft  al 20 jaar MS. Hij zit in een rolstoel en kan steeds minder belasten en bewegen. Zijn vrouw verzorgt hem. Zij merkt dat dit voor haar steeds moeilijker wordt en klaagt steeds vaker over pijn in schouders en rug.

Voorbeeld Mw. H.

Mw. H is 60 jaar en heeft borstkanker met uitzaaiingen in het hele lichaam. Ze heeft nog kort te leven en wordt verzorgd door haar man en thuiszorgmedewerkers. De verzorgers krijgen steeds meer moeite met de lichamelijke belasting van de verzorging. Door verkeerde houdingen krijgt mw. H ook meer pijn in de rug en heupen.

Voorbeeld Mw. G.

Mw. G is 90 jaar en sinds 20 jaar weduwe. Ze woont in een aanleunwoning. Dit gaat goed en ze kan alles zelf doen. Dan valt ze in huis en heeft flinke kneuzingen. Na een bedperiode durft ze niet meer goed te bewegen en is bang om weer te vallen. Door beperkingen ziet ze het niet meer zitten.

Voorbeeld Dhr. A.

Dhr. A is 68 jaar en wordt opgenomen voor een knieoperatie. Na terugkeer uit het ziekenhuis  valt het herstel tegen en door de pijn gaat hij steeds minder bewegen. Lopen met krukken en in huis de dagelijkse noodzakelijke bezigheden uitvoeren gaat slecht. Hij begint zich slecht te verzorgen.

Voorbeeld Mw. R.

Mw. R is 70 jaar, heeft verschillende chronische ziekten en wordt door haar man verzorgd. Soms helpt hun dochter, maar die woont niet in de buurt. Dhr. R. is ook niet gezond, maar hij wil zo veel mogelijk zijn vrouw zelf helpen. Door de zorgbelasting gaat zijn gezondheid achteruit en hij valt. Hierdoor krijgt hij nog meer klachten en de relatie tussen beiden verslechtert.

 

Praktijk OptiFysik, uw thuis in goede handen!